Tüm çocukluk çağı tırnak batmalarında_Oniko Losyon (Günde 3-4 kere 3 er damla)
ONİKO LOSYON NASIL UYGULANIR?
Oniko losyon şişenin yarısına kadar (25cc) kaynatılıp ılıtılmış içme suyu eklenip çalkalanarak ve karıştırarak uygun şekilde hazırlanıp; tırnak ile cildin kesiştiği tırnak kıvrımına 2-3 damla uygulanır. Hasta 10 a kadar sayana kadar sıvının tırnak kıvrımında kalmasını sağlar daha sonra sıvı akıp gidebilir.
İnce tırnaklar -Oniko ince ve Oniko losyon beraber kullanılır; losyon günde 3 kere 3 er damla.
Teli 2 hafta sonra çıkarın, losyona hergün 1 kez 10 gün daha devam edin.
Şikayet tekrar ederse aynı tedavi tekrar edilebilir ya da, nüksü önlemek için devamlı günde 1 kere 2 damla oniko losyona devam edebilirsiniz.
Terleyen tüm ayaklarda: parmak kenarları şiş, beyaz ya da ter damlaları görünür halde ise ve tırnak genellikle gömük tipdedir--- Oniko losyon ile Oniko ince ya da standart beraber kullanılır.
Tel tırnak çok ince ise 2 hafta, normal kalınlıkta ise 4 hafta sonra çıkarılır.
Losyona günde 3 kez 3 er damla ile başlanır. Tel çıkarıldıktan sonra günde 1-2 kez 2 damla ile 15 gün daha devam edilir.
Şikayet tekrar ettiği takdirde aynı tedavi uygulanabilir. Sık nüks varsa, nüksü önlemek için hergün 1-2 kez 2 damla Oniko losyon uygulanarak şikayetin tekrarı önlenir.
Normal kalınlıkta tırnaklar; kenarı kırılmış, ya da üzerine basılmış, travmatik olgular-- Oniko standart kullanın.
Tırnak kenarında kırık ya da derin kesilmiş kısım varsa o kısım uzayana kadar ya da 1-2 ay kullanılır.
Yıllardır batan, kalın ve içe doğru dönmüş tırnaklar;
Tırnak kalınlığına göre Oniko standart ya da fort takılır.
2-3 gün sonra üzerine extra sarmal eklenir. Tel 6-8 haftada bir geriye çekilir. Tedavi süresi 6-12 ay arasında olabilir. Buna tırnağın esneyip açılmasına göre karar verilir.
Tırnak esnemiş göründüğünde tel çıkarılır ve hastaya 1 hafta telsiz yaşaması söylenir. Hasta normalde giydiği her şeyi giyer ve 1 hafta sonra şikayet yoksa tedavi kesilir. Yakınması oldu ise en az 2 ay daha uygulamaya devam edilir.
Tel kullanmış her hastaya mutlaka tedavi sonrası tırnağını kesmemesi, tahta bir törpü ile, metal değil, banyo çıkışlarında, tırnak nemli iken, düz törpülemesi söylenir. Hasta tırnak boyunu ne uzun ne kısa, et ile aynı düzeyde ele gelecek şekilde ayarlar. Tırnak kenarlarına, U ya da V çizecek şekilde törpüleme yapılmaz, tırnak düz, kare şekilde bırakılır.
Doç Dr Gülru ERDOĞAN - Dr. Aytuğ - Tırnak Batması Tedavisi
Doç Dr Gülru ERDOĞAN - TRT Haber - Sağlık Olsun
Onikonuzu kendiniz uygulayın!
Doç Dr Gülru ERDOĞAN - Sağlık Zamanı Programı - Tırnak Batması Nedir? Nasıl Oluşur?